O tome kak sam sebi smjestiš

IMG_20180409_115228_518

Čarape: Crne neke ,kjut 🙂 I srce i čokolada i miriši vanilija u onoj zdjelici 🙂

 

Jupiiiiiii, imali smo vikend i bilo je lepo vremeeeee 😀 Doduše, naravno da se usput nekaj zakompliciralo, pa sam recimo u subotu jedva promolila glavu kroz prozor van i nisam išla doslovno nikud, a pomaknula sam i termin za teretanu. A vani sunce. A ja u komi.

Jer, gledajte. Ko i svaka druga ženska na ovoj planeti ( osim onih koje su čudne), nemerem odoljet raznim kozmetikama i testerima i kremicama i imam testera cijelu kutiju. Nekoliko njih. Obično to nosam na putove da ne vučem ful pakiranja okolo. I da, imam normalnu kremu koju kupim kod kozmetičarke i koja mi je super, ali… Pa gledajte, puno je to testera. A da ne velim da kad je u Douglasu rasprodaja, nesmem van iz ureda jer inače ne odgovaram za posljedice. Pa sam tak i sad svašta to nešto nakupovala, između ostalog i jedno pakiranje di su kremica i serum i još nekaj, neki gel za umivanje, čini mi se. I ja to stavila na facu, i malo me nekaj peckalo, pa zatezalo, ali nisam to baš povezala s kremom jer me i inače zna stezat ponekad. A osim toga, stavila sam već na facu barem 100 različitih svega i svačega dosad, od Afrodite, prek Oriflamea do Vichy-a i nikad nisam imala nikakvu reakciju.  E pa sad jesam. Jerbo nisam na vreme povezala da je to peckanje od kreme i/ili seruma i dovelo je do toga da su mi oči u subotu ujutro bile natečene, podočnjake sam po podu vukla ( ne od nespavanja nego od reakcije na kremu), sve crveno, upaljeno, svrbilo je, peklo i pucala koža. Nisam slikala. Kaj vam je. Nit se meni prisjeća na kaj sam ličila nit bi to ikad stavila u javnost, pa da me se ljudi splaše.

I kaj onda napraviš? Subota dopodne, ne radi nijedan dermatolog, ne radi ni tvoja doktorica, ne radi niko od bilo kakve koristi. Bepanthen sam mazala doslovno svake 3 minute jer me peklo za poludit. Od ljekarne nikakve koristi jer tam ti fino ispričaju da oni nemaju ništ od koristi za oko očiju.  Pa onda zoveš frendicu koja je farmaceut da ti uopće veli kaj da radiš, da bi ona zvala svoju koja je isto farmaceut da bi žena izašla u susret i prodala mi bez recepta kremu koja ide na recept, pod uvjetom da ipak donesem taj recept naknadno kad bude dr radila. Ma donesem ti sve kaj hoćeš, samo mi prodaj nekaj da me više ne peče, onak daaaaj. Zaključili smo da je alergijska reakcija. Ni na kraj pameti mi nije bilo, nikad nisam reagirala ni na jednu kozmetičku stvar, a probala sam sve i svašta. O.o Ali ajde, bar sam se nečeg dočepala.

Onda drugi problem: zakoniti spava posle noćne, ovakva nebrem nikud, pa zovem drugu frendicu dal je možda u gradu da mi to pokupi. Bila je, pokupila, dopelala. ❤

Dobro je imati frendice 🙂 ❤ Za to vreme dok sam nazivala okolo da vidim uopće kaj napravit, sam potrošila tubu Bepanthena i više nisam dobro ni vidla kolko mi je smetalo. Popila sam i nekakvu tabletu za alergiju, ne pitajte. Progutala bi bilo kaj, samo da prestane. A bilo je sve gore.

Zvala sam i kozmetičarku. Isto mi je rekla i još plus da nesmem ništ na facu stavljat. Obloge od kamilice. Tu kremu iz ljekarne. I to je to.

Dok sam namazala mast mi je bilo mrvicu lakše, al i dalje sam krasno izgledala, ko da su me pčele napale. Opće mi je čudno kak se Prdek htel družit s menom. Spakirala sam se ja takva u teretanu. Aha. Još vani vjetar i super. Fino sam se raspakirala i premjestila za nedelju. Za dogovorene kave sam se pravila da se nisam dogovorila i molila boga da se i drugi isto tak prave.

Do nedjelje ujutro je bilo bolje, popodne sam već bila na terasi u Bircu.  Poanta? Nema je. Nebreš pazit kaj stavljaš na kožu jer dok ne odreagiraš, ne znaš da reagiraš. Imaj doma antibiotsku mast za takve slučajeve, al prvo moraš imat recept. Imaj frendice na pomoći 🙂 Jedina stvar koja bi možda mogla imat poantu – ako imaš takav neki šou i sumnjaš da je od nečega kaj si koristila – vjerojatno je to. Pa idi odma reagiraj, a ne još malo pričekati, pa onda imaš sranje.

Al vani je sunce i nedjelja je bila super i Birc je otvoren 😀 Birc je posebna tema. To ćemo drugi put. Idem si namazat oko očiju. I tak to.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s