Kako uprskati šminku ( ili ono o salonima dio peti )

IMG_20180720_102126_863

 

 

5. ŠMINKANJE

Aha. Nekad trebaš nekud ići. Pa bi možda i da na nekaj ličiš. Odnosno da ne plašiš ljude po događajima okolo ilitiga hoćeš izgledaš ko žensko, a ne poluispljunuti poluproizvod koji nastane kućnoj radinosti kad imaš doma hrpu gluposti s kojima ne znaš kaj bi točno trebala.

Nema toga kaj ja nisam kupila jer je trenutno bilo “popularno”. ( Čitaj, popušila foru jer sam iskompleksirana i uporno hoću nečije tuđe lice.) I svaki put obećavalo supersvemirku novost koja te u 3 sekunde pretvori u manekenku iz reklame sa savršenim tenom, trepavicama do korijena kose, možeš smanjit nos, povećati usnice, zubi su ti beli ko sneg – moš doma otkazat struju jer ti lampe više ne trebaju… Nema kaj nema. I kad na kraju pokupuješ sve te čudotvorne pizdarije, dođeš doma i…. Skužiš da sa 70% opće ne znaš kaj bi jer…

1. nemaš pojma kak se to uopće upotrebljava (mislim na tehnički dio -znala sam zuriti u određena pakiranja jer ih nisam znala otvoriti i naterati da rade), i

2. ako i otvoriš bez da potrgaš ili nekaj usput sjebeš, nemaš pojma kaj bi s tim dalje.

Sva sreća da postoje jeftini brendovi u drogerijama di sve te pizdarije koštaju po 20 kn i često se ispostavi da su kvalitetom otprilike tu negde ko gospon Dijor. Zadnji takav supersvemirski proizvod koji sam si htela kupit nije bil Dijorov (inače ne kupujem Dijor i sličnu ekipu, al čitala sam recenzije i htela sam se počastit), pa sam zgrabila to isto od Essence i stvar radi. Pametnom dosta. Nije Dijor za seljaka.

Tak sam si ja bila kupila paletu za konturiranje….. Pa sam malo hodala okolo ko klaun… Jedno 2 dana dok nisam odustala… Jer sam naravno sve krivo i nije mi se dalo…

A uzmimo u obzir i da te neke stvari nisu ni baš za plus 40 u hladu nego bi ih trebalo namaljat na sebe dok je vani u minusu. Prema tome, ak oćeš biti lepa, čekaj zimu. I po mogućnosti odi nekam di znaju kaj bi trebalo s paletom za kontrurinjanje ili kak god se to više zvalo. Isto i s onim jebenim hajlajterima i iluminatorima i sličim sranjima od kojih zgledaš ko da si se namazal špekom prek pudera. Fala, prirodno se počnem bleštati za koju vuru dok je zima, a po ljeti za 15 min. Inače, imam ih doma 3 različita. Ni jedan ne koristim jer ne znam kak. Pa onda ti još i nacrta di to moraš stavit s kojim kistom i koju farbu. Pa u točkicama, pa ne u točkicama. Onda crtaj tanke crte, al točno iznad obrve i ispod jagodice jer bu to onda napravilo da si Cindy Crawford u mlađim danima. Daj fak of.  Nit kužim kaj oćeš nit mi se diže usred noći da to opće stignem. Domet mi je da si po ljeti ujutro operem kosu i to sam zato jer se sama posuši na suncu, inače mi nebi padalo na pamet da ju još moram i sušit. Ta koja ima vremena ujutro 2 i pol sata za mazati se da bi izašla u javnost ko neko drugi, ili nije normalna ili ima viška vremena (u tom slučaju idi operi prozore, pametnije ti bu) ili nema život.

Pa onda blendaj da se stopi i da ne ličiš na indijanca. Blendam ja doma smutije u multipraktiku za koji isto ne znam kaj mi je bilo da sam ga morala ić kupit. To je isto negde pisalo da si moreš sam zblendat masku za lice. Ma kako da ne. To se jede. Mislim, ono kaj zblendaš. Masku za lice kupiš, natrpaš na lice, opereš s lica. Još bi da i suđe moram prat jer sam masku išla radit. Sve trčim.

Onda imaš te raznorazne prajmere. Ok, to se čak pokazalo korisnim jer duže izdrži kremica na plus 40. Za ozbiljno. Nebi vjerovala da nisam probala. I nije teško za skužit kaj s tim, samo namažeš. Onak ko inače, ne moraš igrati križić kružić po faci, časna pionirska. Imaš i to za oči, kao ispod sjenila. To ne koristim jer sam od sjenila odustala ako nisu neka boje kože ili bež jer bi inače trebala šestar, ravnalo, pomično mjerilo i libelu da si ja to ravnomjerno na oba oka. I to ti isto nacrtaju otraga di koja farba ide pa moraš blendat. Kad bu ušlo u modu da smiješ oči različito namazat ili da smiješ zgledat ko da ti je neko šljivu stisnul, onda bum to koristila. Ovak bolje da ne diram jer sam čula da nisu u modi ni šljiva ni panda ni klaun look.

Ima i prajmer za trepavice. Taj valja. Sirijusli. Žicala sam ljubičijastu maskaru, pa sam ju dobila. Onda se ništ nije vidlo, pa sam kupila taj prajmer. Sad se vidi da je ljučibijasto. doduše, vidi se i svašta drugo, pa jbg.

I kistove moraš imat. Jedno 546 jer ti treba kockasti, okrugli, odrezani ukoso, neodrezani, tanki, srednji, debeli, s vlaknima i bez vlakana i jedan s dlakama jednoroga jer bu te taj definitivno čarolijom pretvoril u Pepeljugu prije ponoći. Pa kak da se našminkam kad mi treba cela soba samo za mašineriju koja mi treba, a di još onda da se idem i snalazit u svemu tome.

Ona sranja od korektora i supernovonajnovije nekakvih čuda za podočnjake -to nikad nisam ni kupila. Ne znam kam to ide. Ni kak. treba krema ispod ili iznad? Na kaj se to dene? I to moraš blendat? Kaj ak fulaš nijansu? I s čim to usporediš da znaš da valja? Jbg, ja sam seljak i nemam pojma. Još sam i plava i ne razumem. Svaka čas profi šminkericama jer se u tome snalaze. Meni to ko SF.

Jemput sam došla na ideju da si sama doma zakeljim trepavice. Aha, jesam. Nije bilo dobro i sve je bilo puno ljepila. Onda sam zgledala razroko jer sam ih krivo poljepila. Pa su mi rekli da si odrežem dio koji mi je viška. Jesam. Odrezala sam ja sve i svašta i na kraju izgledala ko da sam bila vani 3 dana, živela na smetlištu i sudjelovala u cat fajtu, a nije ni bilo jeftino.

I onda mi je domet – BB krema, matirajući puder, rumenilo, olovka, maskara i sjajilo.

Kad trebam izgledati ko čovek, odem u salon. Manje platim nego kad si nakupujem ta sva sranja za snalazit se po doma i izgledam pristojno za pojaviti se negde.

Oće neko kupit sjenila? Imam hrpetinu. Ne koristim. Fala.

Kisi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s