Omg, zima je!

IMG_20180226_115428_136.jpg

Čarape: Roze na srčeka 😛 I srčeka imaju srčeka 😀 I kaj mi ko može 😛 Tople su i mucaste iznutra, a samo 10 kn u Mulleru. I vani je zima.

Čajevi su od svukud. Dobro je da se to brzo potroši jer se isto teško kontroliram kod šopinga. Trenutni favorit mi je ananas/kokos, isto iz Mullera.

Šalicu sam dobila od tate 🙂

 

E da, vani je zima ako niste znali. Polarne hladnoće. POLARNE! Minusi. Baš čudno za ovo doba godine. Tolko čudno da kad je ispod nule u veljači, to je na vijestima. SVIM vijestima! Jučer sam pokušavala skužit u čemu je kvaka da se o tome kak je vani zima mora napraviti cela reportaža. Još mi nije jasno. Najjače kad tvrde da ovo još nismo doživeli o.O Je, oni Prdekovog godišta, nisu.

Ja to fakat ne razumem. Je, vani je zima i ledi se i snijeg je opal ( Napokon! Nije da ga preveć volim, al bar je klincima  zabavno ) i ispod nule je ko i svaki put dok je vani godišnje doba  – zima. A nekad i još malo nakon toga. To kaj dosad zima baš nije bila preveć zimska, a vremenski prognostičari su na nekim supstancama pa su svaki čas najavljivali to kaj je sad napokon došlo kad su već svi prestali vjerovati u to, je pa jbg. Ispada ko onaj dečec koji je vikal vuk, pa mu kad je fakat bil vuk niko nije veroval. Tak i ovo valjda. Šokiralo ljude da je zima. Ko vam je kriv kaj hodate okolo u kratkim rukavima.

Treba malo šetat i po minusima, za imunitet. Ništ vam nebu. Ali ne u majičicama do struka i razderanim trapericama jer si si ti možda lepa, al bu ti zima i imunitet ti bu opal i sljedećih 2 tjedna buš doma s toplomjerom. Ak već oćeš jačat imunitet, idi se okupaj u Dravi par minut. U Rusiji to pali, ne znam zakaj nebi i tu.

Osim toga, vani je led. I hodanje u petama prek 12 cm, osim ak nisu platforme nije dobra ideja. Vjeruj mi, ja znam. Palo mi je na pamet. Nije dobro završilo. Jemput sam čak i petu nosila sa sobom jer se po putu strgala.  Možeš takva van jedino ak se imaš na koga naslonit dok se popikavaš po ledu i ak te taj voljan trpit. Inače odi van u bakanđama pa si čizme za šminku uzmi sa sobom. Nebu niko ni skužil. I to sam probala. I tanka majičica ispod debele jakne nije neki plan, osim ako nejdeš navečer cugat. Za popodne ići do grada i stajati na ćošku s frendicom jer si još 45 min imate nekaj za reći, obučeš vestu. Ionak te niko ne vidi.

Ok, sad kad smo utvrdili da je vani fakat zima i da se to da preživit i bez paničarenja i zvanja GSS-a svaki put dok ideš u dućan ili na posel, ono kaj mi fakat ide na živce: 186 slojeva svega i svačega koje navučem na sebe prije nego izađem van. E, taj dio me zbilja, zbilja smeta. Nakon kaj dojdem sebi ( ima opis kak to zgleda neki dan) – sednem si na kauč i onda malo buljim u to sve kaj sa naumila stavit na sebe i pokušavam reducirat, ali… Ispadne da mi sve to treba. Jer imam šetnje do posla i natrag. Pa prvo štrampe ( to mrzim ispod hlača), pa još jedne, pa onda da ne moram navlačit hlače jer je to horor  – tajce. Debele tajce. Gore bodi, potkošulja, majica za ispod tunike, tunika. Možda i vesta. Čarape na štrampe, prvo tanke, pa debele jer su mi čizme prevelke pa ima lufta. Čizme, šal, jakna, rukavice. Kapu ne nosim. Zato. Osjećam se ko medvjedić Lino. Al mi je toplo.

I onda se dočepam ureda. Ajme meni. Prvih 15 min mi je ok. Drugih 15 min mi nije super, al ajde. I onda bežim u wc skidat to sa sebe jer bum se inače samozapalila, a nije mi to baš plan.

Ok je do 4, i onda jopet to sve natrag na sebe da bi došla do auta. Dok dođem doma, prvo mi treba 15 min da se skinem. Da ne spominjem romantiku oko hodanja na wc. A kaj mogu kad sam zimogrozna.

Radila sam jednom u 12 mj na štandu i prodavala kuglice i ostale potrepštine za Božić. Zadnja 2 tjedna duple smjene, ilitiga dođeš u 8, odeš u 8. Badava smo mi imale grijalicu iza i malo dignuti pod kad je ISPOD NULE i grijali smo se s alkoholom. (ISPOD NULE!! I nije bilo na vijestima! ) Ali zato sam se ujutro oblačila pol sata jer sam navukla na sebe sve. Da nije cima isto stajala na štandu pokraj, navukla bi valjda i njeno. Nakon 12 sati takvog stajanja dok dođeš doma, izvučeš se iz 57 slojeva obleke, prvo ti je super, a onda dobiš temperaturu jer je valjda tijelu šok. Nama je bilo smešno. Ovo je otprilike tak, samo malo manjih razmjera. Tak da se nadam da bu se to vratilo natrag na oko nule, pa da bar 2-3 sloja izbacim.

Kaj se snijega tiče, u par navrata ga je napadalo tolko da smo do škole kopali tunele. Ne vidim problem s trenutnim stanjem. Osim kaj opet pada 😀 Sretno vam bilo 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s